female-chef-carefully-pouring-sauce-dish

Szkoły Mazurek

Podręczniki
Home » Podręczniki

Szkolny Zestaw Podręczników na rok szkolny 2025/2026

  Przedmiot  KlasaNr dopuszczenia MEN  Tytuł  Autor  Wydawca  Uwagi
biologiaIIIA1221/2/2025ZESTAW: NOWA Biologia na czasie 2 Podręcznik i NOWA Biologia na czasie 2 Karty pracy ucznia Zestaw: podręcznik i karty pracy dla liceum i technikum. Zakres podstawowyPraca zbiorowaNowa Era 
IVA1006/3/2021Biologia na czasie 3 Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowyJolanta HoleczekNowa EraPodręcznik cz. 2 do dokończenia
biznes i zarządzanieIA1193/2023„Biznes i zarządzanie” w zakresie podstawowy część 1Zbigniew Makieła i Tomasz RachwałNowa Era 
chemiaIIIA 994/2/2020To jest chemia 2. Podręcznik Edycja 2024. Chemia organiczna. Liceum i technikum. Zakres podstawowyRomuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz MrzigodNowa Era 
IVA1024/3/2024/z1    Chemia 3. Nowa edycja Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy-WSIPPodręcznik cz. 2 do dokończenia
edukacja dla bezpieczeństwaIA1189/2023Żyję i działam bezpiecznie. Podręcznik do edukacji dla bezpieczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Nowe wydanieJ.SłomaNowa Era 
fizykaIA1224/1/2024NOWE Odkryć fizykę 1. Edycja 2024.Braun Marcin, Śliwa WeronikaNowa Era 
geografiaIA  1212/1/2024Nowe Oblicze geografii 1 - zakres podstawowy + Karty pracy ucznia 1R.Malarz, M.Więckowski,Nowa Era 
historiaIA  1190/1/2023Historia 1. Ślady czasu. Podręcznik dla klasy 1 liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzonyŁ. Kępski, J. Kufel, D. Musiał, P. RuchlewskiGWO 
IIIA1147/3/2024Historia 3. Podręcznik. Liceum i technikum. Zakres podstawowy NOWA EDYCJAJ. Czubaty, P. Szlanta, A. ZawistowskiWSiP 
IVAInformacja będzie podana we wrześniu.
informatykaIA974/1/2022/z1Informatyka 1. Podręcznik. Liceum i technikum. Zakres podstawowy. Nowa Edycja.W. Jochemczyk, K. OlędzkaWSiP 
j. angielskiIAInformacja o podręczniku podana zostanie po teście diagnozującym
IIIAInformacja o podręczniku podana zostanie po teście diagnozującym
IVAInformacja o podręczniku podana zostanie po teście diagnozującym
j. niemiecki  IA1000/1/2019Netzwerk neu A1.1T. SieberKlett Sprachen GmbH 
IIIA1000/1/2019Netzwerk neu A2.1S.Dengler, T.Mayr-SieberKlett Sprachen GmbH 
IVA1000/1/2019Netzwerk neu A2.2S.Dengler, T.Mayr-SieberKlett Sprachen GmbH 
j. polskiIA1022/1/2019 1022/2/2019Język polski. Sztuka wyrazu, podręcznik do liceum i technikum, zakres podstawowy i rozszerzony, Cz.1 – starożytność, średniowiecze Cz.2 – renesans, barok, oświecenieK.Budna, B.Kapela- Bagińska, J.Manthey, J.Zaporowicz, T.ZielińskiGWO 
IIIA1022/5/2021 1022/6/2021Język polski. Sztuka wyrazu. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Klasa 3, cz.1 i 2D.Dąbrowska, B.Kapela- Bagińska, E.Prylińska, C.Ratajczak, A.Regiewicz, T.ZielińskiGWO 
IVA1022/7/2022Język polski. Sztuka wyrazu. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Klasa 4D.Dąbrowska, B.Kapela- Bagińska, E.Prylińska, C.Ratajczak, A.Regiewicz, T.ZielińskiGWO 
matematykaIA971/1/2024/z1  NOWA MATeMAtyka 1. Podręcznik Edycja 2024. Liceum i technikum. Zakres podstawowyWojciech Babiański, Lech Chańko, Jerzy Janowicz, Dorota Ponczek, Ewa Szmytkiewicz, Karolina WejNowa Era 
IIIA971/3/2021  MATeMAtyka 3. Edycja 2024 Podręcznik do matematyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowyWojciech Babiański, Lech Chańko, Joanna Czarnowska, Grzegorz Janocha, Jolanta WesołowskaNowa EraDo dokończenia podręcznik cz. 2
IVAKontynuacja podręcznika z klasy III
Zasady żywienia  Zasady żywieniaHanna KuchanowiczWSiP 
Obsługa konsumenta  Obsługa konsumentaJoanna DudaREA 
Obsługa klientów w gastronomii  Obsługa klientów w gastronomiiRenata SzajnaWSiP 
Pracownia obsługi klientów  Pracownia obsługi klientowPiotr Dominik WSiP 
Pracownia organizacji żywienia  Pracownia organizacji żywieniaPiotr DominikWSiP 
Organizacja żywienia  i usług gastronomicznych  Organizacja żywienia  i usług gastronomicznychSebastian KrzywdaWSiP 
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwemInformacja będzie podana we wrześniu
Bezpieczeństwo i higiena pracy w gastronomiiInformacja będzie podana we wrześniu
Wyposażenie w gastronomiiInformacja będzie podana we wrześniu